O maşină din 1914 a fost dusă la ITP în România

O maşină din 1914 a fost dusă la ITP în România
gazduire web create web design

O maşină din 1914 a fost dusă la ITP în România: „ocazia de a putea vedea o maşină veche de peste 100 de ani şi de a-i auzi sunetul motorului este o onoare pe care puţini o au”.

 

 

 
„Când colegii de la RAR Iaşi ne-au spus că au fost martorii unei întoarceri în timp, n-am stiut cum să reacţionăm.

Totuşi, aveau dreptate, iar ocazia de a putea vedea o maşină veche de peste 100 de ani şi de a-i auzi sunetul motorului este o onoare pe care puţini o au. În imagini este un Ford T, fabricat în anul 1914, asa cum reiese şi din documente. Da, aţi citit bine, 1914!”, anunţă cei de la Registrul Auto Român.

„Daca vă întrebaţi cum ar fi să conduceţi această maşină, trebuie sa ştiţi că este necesar un instructaj temeinic înainte: pedala din stânga este schimbător de viteze, cea din mijloc este pentru mersul inapoi, cea din dreapta este frâna de serviciu, iar acceleraţia este o manetă în dreapta volanului.

Farurile funcţionează cu acetilenă (există un generator de acetilenă), iar felinarele (poziţiile faţă-spate) sunt alimentate cu gaz lampant”, adaugă aceştia. Se estimează că în toată lumea ar mai putea fi aproximativ 200-250 de astfel de autovehicule produse în anul 1914.

„Performanţe şi dotări: Motor de de 2.900 cmc, patru cilindri, 20 CP, răcire cu apă, viteză de până la 64 km/h, roţi cu spiţe din lemn, scânteie provenită de la magnetou şi…o contribuţie imensă la dezvoltarea Zeului Automobil.

P.S. Nu ştim dacă are kilometri reali, pentru că nu era dotată cu odometru”, aşa se termină postarea celor de la RAR.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *