Ford desfiinţează locuri de muncă pentru a reduce costurile

Ford desfiinţează locuri de muncă pentru a reduce costurile
gazduire web create web design

Ford Motor a anunţat marţi că va începe concedierile în această săptămână, care vor afecta în principal locurile de muncă din domeniul ingineriei din SUA şi Canada, ca parte a măsurilor luate de producătorul auto pentru a-şi reduce costurile.

 

 

 
Această evoluţie vine după ce compania a declarat în luna mai că se aşteaptă să-şi asume costuri de restructurare între 1,5 miliarde şi 2 miliarde de dolari în 2023.

Wall Street Journal a relatat că firma intenţionează să concedieze cel puţin 1.000 de angajaţi salariaţi şi lucrători contractuali în America de Nord, dar Ford nu a precizat numărul de persoane care vor fi afectate de această măsură.

„Persoanelor afectate de aceste schimbări li se vor oferi indemnizaţii de concediere, beneficii”, a declarat Ford într-un comunicat transmis prin e-mail, adăugând că disponibilizările nu se limitează la ingineri.

„Acest lucru este legat de planul de creştere Ford pe care l-am introdus în 2021”, a adăugat compania.

„Realizarea planului include ajustarea personalului pentru a se potrivi cu priorităţile şi ambiţiile focalizate, în timp ce creştem calitatea şi reducem costurile.”

Cel mai recent efort al producătorului auto de a raţionaliza operaţiunile vine după ce cei de la Stellantis şi General Motors au declarat că oferă angajaţilor compensaţii de concediere.

CNBC a raportat luni că se aşteaptă ca reducerile de locuri de muncă să afecteze toate cele trei unităţi de afaceri ale Ford – Ford Blue, Model e şi Ford Pro.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a declarat anterior că producătorul auto are prea mulţi oameni şi că nu suficient de mulţi dintre angajaţii săi au competenţele necesare pe măsură ce industria auto se îndreaptă spre vehicule electrice şi servicii digitale.

În februarie, Ford a detaliat, de asemenea, planurile de a elimina 3.800 de locuri de muncă în domeniul dezvoltării de produse şi al administraţiei în Europa în următorii trei ani.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *