Un spital din Galaţi a fost dotat cu un aparat unic în România care descoperă cancerul de piele

Un spital din Galaţi a fost dotat cu un aparat unic în România care descoperă cancerul de piele
gazduire web create web design

Spitalul de Boli Infecţioase din oraşul Galaţi a fost dotat cu un aparat unic în România care descoperă prezenţa cancerului de piele. Echipamentul a costat peste 1,3 milioane de lei. Autorităţile vor să construiască un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele.

 

Potrivit autorităţilor judeţene, Galaţiul are singurul aparat din ţară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele.

Aparatul medical a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean Galaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

„Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scuteşte pacienţii de o incizie chirurgicală, stabileşte un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii şi permite monitorizarea eficienţei medicamentelor la nivel pielii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investigaţii profesionale pentru pacienţi

Acesta nu este singurul aparat de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului care este cumpărat pentru spitalul din Galaţi. Tot în premieră naţională, autorităţile au început procedurile de achiziţionare a unui sistem de tomografie optică coerentă.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase a ajuns un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecţiunilor dermatologice, şi urmează să fie achiziţionat un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea ultimelor două echipamente este de 355.000 de lei.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *