Noul SUV coupe de la Renault ia numele unui celebru avion francez

Noul SUV coupe de la Renault ia numele unui celebru avion francez
gazduire web create web design

Renault a anunțat că va lansa un SUV care va purta numele unui celebru avion de luptă: Rafale. SUV-ul va fi hibrid. Renault a cumpărat în anii 30′ o companie aeronautică ce a construit un mic avion de curse denumit Rafale.

 

Renault a anunțat că va lansa un SUV de clasă D care va purta numele unui celebru avion de luptă: Rafale, scrie presa franceză.

SUV-ul de mari dimensiuni va fi hibrid și, cel mai probabil, va deveni cel mai scump model din gama constructorului francez. Renault a cumpărat în anii 30′ o companie aeronautică ce a construit un mic avion de curse denumit Rafale. În prezent, numele este purtat de un faimos avion de vânătoare produs de Dassault.

„Renault dezvăluie numele viitorului său SUV coupé de ultimă generație: Rafale. Acesta completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează ofensiva mărcii în segmentul D” , spun cei de la Renault.

Renault Rafale, o odă adusă aviației

Alegerea numelui este inspirată de trecutul Renault în domeniul aeronautic. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după un vânt notabil, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit Rafale în 1934.

SUV-ul Rafale va avea la bază platforma CMF-CD pe care a fost construit și modelul Austral, iar presa franceză a scris că mașina va avea peste 4,70 metri lungime.

Noul Renault Rafale va avea premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

 

GALERIE FOTO :

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *