gazduire web create web design

Racheta Starship a aterizat cu succes, după patru tentative eşuate

Racheta Starship a aterizat cu succes, după patru tentative eşuate
gazduire web create web design

SpaceX a avut parte de o lansare ideală miercuri, reuşind să aterizeze cu succes racheta Starship. Racheta a urcat 10 mile peste Golful Mexicului. Precedentele patru zboruri de testare s-au încheiat cu explozii.

 

 
SpaceX a lansat miercuri şi a aterizat cu succes racheta, Starship. Cu această navă, Elon Musk intenţionează să ducă astronauţi pe Lună sau să trimită oameni pe Marte. Racheta, din oţel inoxidabil, cu formă de glonţ, a urcat 10 mile peste Golful Mexicului a fost întoarsă pe orizontal, iar apoi a revenit cu succes pe verticală

Precedentele patru zboruri de testare s-au încheiat cu explozii aprinse înainte, în timpul sau imediat după ce a atins solul.

Succesul SpaceX, realizat la baza din sudul Texasului, survine după ce patru încercări de aterizare anterioare s-au încheiat cu explozii.

Momentul actual marchează o etapă-cheie pentru compania privată de rachete a mogulului miliardar de tehnologie Elon Musk, în dezvoltarea unui vehicul de lansare  pentru transportarea în cele din urmă a astronauţilor şi a încărcăturilor de marfă mari pe Lună şi Marte.

Starship SN15 a ieşit de pe locaţia de lansare SpaceX din Boca Chica, Texas, de-a lungul coastei Golfului şi a atins altitudinea maximă planificată de 10 kilometri (6 mile), apoi a planat momentan înainte de a zbura cu nasul în jos sub control aerodinamic spre Pământ, notează Reuters.

„Suntem jos, nava a aterizat”, a declarat inginerul principal al integrării SpaceX, John Insprucker, în timpul comentariilor în direct făcute în văzut lumii.

Au fost şi emoţii. La aterizare au apărut flăcări care continuau să ardă la baza rachetei şi după oprirea motoarelor, dar un sistem automat de oprire a focului a antrenat un curent constant de apă pe platforma de aterizare, în cele din urmă stingând flacăra.

Zborul a venit la aniversarea a 60 de ani de la primul zbor spaţial de către un astronaut american – lansarea lui Alan Shepard într-o misiune suborbitală de 15 minute pe racheta Mercury-Redstone a NASA de la Cape Canaveral, Florida. Musk şi-a declarat succesul pe Twitter.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *