Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în fosta casă a scriitoarei de romane poliţiste Agatha Christie

Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în fosta casă a scriitoarei de romane poliţiste Agatha Christie
gazduire web create web design

Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în Greenway, fosta locuinţă a celebrei scriitoare britanice de romane poliţiste Agatha Christie, în zona rurală din Anglia.

 

 

 
Într-o serie de evenimente care ar fi putut fi desprinse direct din paginile unuia dintre romanele poliţiste ale lui Christie, grupul de turişti a rămas blocat vineri după ce vremea furtunoasă a doborât un copac, blocând drumul care ducea spre proprietatea din comitatul Devon, în sud-vestul Angliei.

Caroline Heaven, o turistă care se afla în vizită la Greenway, a contactat postul local de ştiri Devon Live pentru a răspândi vestea că aproximativ 100 de turişti au rămas blocaţi pe terenul fostei case de vacanţă a lui Christie.

National Trust din Marea Britanie, care administrează situl istoric, a postat rapid un mesaj pe site-ul său, anunţând că un copac de mari dimensiuni a căzut pe drumul care duce spre Greenway, relatează CNN.

Un purtător de cuvânt al National Trust a declarat că este conştient de faptul că există „vizitatori, personal şi voluntari care se află încă la Greenway şi care nu pot pleca”, adăugând că National Trust „face totul” pentru a le asigura confortul în timp ce aşteaptă.

Turiştii blocaţi s-au ţinut ocupaţi şi au băut ceai în salon, iar apoi au jucat crichet pe gazon, a declarat Heaven pentru Devon Live. Caroline Heaven, care a ajuns vineri la locaţie în jurul orei locale 11:30, a lăudat eforturile personalului de a avea grijă de turişti.

„Fac o treabă grozavă, oferă ceaiuri şi alte lucruri gratuite”, a remarcat ea. Christie însăşi era cunoscută pentru orele pe care le petrecea pe peluzele de la Greenway, jucând golf şi crichet şi distrând oaspeţii cu fragmente din ultimele sale romane, potrivit site-ului National Trust.

Turiştii au avut timp să exploreze grădinile împrejmuite de ziduri ale domeniului şi faimosul hangar pentru bărci, care serveşte drept scenă a crimei în romanul lui Christie, „Dead Man’s Folly”.

În ciuda atmosferei aparent calme, unii utilizatori de social media nu s-au putut abţine să nu facă o paralelă cu romanul emblematic al lui Christie, „And Then There Were None”, în care zece străini sunt invitaţi în mod inexplicabil la un conac izolat de pe coasta Devon. Pe măsură ce membrii petrecerii sunt ucişi în mod misterios, grupul îşi dă seama în curând că există un ucigaş în mijlocul lor.

Cu toate acestea, turiştii au sfârşit prin a avea o soartă mai puţin macabră decât cea a personajelor lui Christie, reuşind să părăsească domeniul vineri seara, după ce serviciile locale de salvare au reuşit să redeschidă drumul.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *