gazduire web create web design

Portugalia preia conducerea rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie. Ce le-au urat predecesorii germani

Portugalia preia conducerea rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie. Ce le-au urat predecesorii germani
gazduire web create web design

La 1 ianuarie, Portugalia a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În mandatul Portugaliei se adoptă cadrul financiar multiannual pentru 2021-2027. Motto-ul preşedinţiei portugheze este ”Timpul de livrare: o recuperare corectă, ecologică şi digitală”. Preşedinţia portugheză a fost precedată de cea germane şi va fi urmată de Slovenia. Agenda mandatului se bazează pe 5 piloni: Europa rezilientă, Europa socială, Europa verde, Europa digitală, Europa globală.

 

 
Portugalia a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la Germania. Va fi un mandat dificil, care trebuie să gestioneze o Uniune post-Brexit şi să continue ceea ce preşedinţia precedentă nu a reuşit: redresarea Europei. Sub mandatul portughez europarlamentarii vor aproba cadrul financiar multianual pentru 2021-2027. Angela Merkel a urat succes Portugaliei.

Angela Merkel – Cancelar Germania: Dragă Antonio Costa, dragi prieteni portughezi. Vă doresc mult succes pentru preşedinţia portugheză a UE. Germania va sprijini Portugalia pe cât posibil.

 
Antonio Costa – premierul Portugaliei: Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru Portugalia să accepte această predare din mâinile tale şi să continue lucrarea pe care ai început-o. 

Logoul preşedinţiei este o cârmă în formă de soare. Portughezii s-au inspirat din steagul Uniunii Europene şi culorile sale, albastru şi galben. Cârma înseamnă dorinţa portughezilor de a ghida destinul uniunii spre un viitor stabil, îndreptat spre oameni.

Şi, pentru că este pandemie, predarea nu s-a făcut cu fast diplomatic, ci prin aruncare. Din cauza restricţiilor de distanţare, ministrul de externe german i-a aruncat, pur şi simplu ştafeta omologului portughez. Iată!
”Mi-ar fi plăcut să vă predau ştafetă personal, dar asta nu este o opţiune, în situaţia actuală. Aşa că v-o trimit acum. Stop! Nu aşa funcţionează lucrurile. Nu în viaţa reală! Ştafeta este în drum spre Portugalia, dar într-o manieră convenţională, utilizând curierul Ministerului de Externe Federal.”

Şi România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, pentru prima data de când a devenit membru.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *