NEWS ALERT. Atac cibernetic la o facultate a Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase date personale ale unor studenţi

NEWS ALERT. Atac cibernetic la o facultate a Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase date personale ale unor studenţi
gazduire web create web design

Un atac cibernetic a avut loc asupra unei platforme informatice a Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Au fost extrase liste de utilizatori şi parţial date personale ale unor studenţi.

 

 
Potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Politehnica Bucureşti, atacul cibernetic a avut loc vineri şi s-a produs asupra platformei informatice a Facultatii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. A fost vizată platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul facultăţii.

„În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistraţi pe platforma respectivă şi parţial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenţi). Din fericire, nu a fost accesată şi baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenţilor (situaţie şcolară, adresă, informaţii bancare etc). Aceste date sunt stocate în condiţii de siguranţă maximă”, au transmis reprezentanţii UPB.

Potrivit sursei citate, problema de securitate a fost remediată şi au fost demarate procedurile de informare a autorităţilor competente în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *