gazduire web create web design

Bucureştenii din 5 sectoare au rămas fără apă caldă şi căldură, în urma unei avarii. Temerile primarului Nicuşor Dan

Bucureştenii din 5 sectoare au rămas fără apă caldă şi căldură, în urma unei avarii. Temerile primarului Nicuşor Dan
gazduire web create web design

Primarul general al Capitalei e îngrijorat că bucureştenii nu au apă caldă şi căldură la parametri optimi. Nicuşor Dan: Ne e frică acum, când e frig, să nu crape reţeaua şi să fim nevoiţi să lăsăm multe blocuri fără căldură. Reţeaua e învechită, dar Nicuşor Dan vrea să înceapă în acest an reabilitarea: şi-a propus 60 de kilometri pentru 2021.

 

 
90 de milioane de euro. Atât te va costa pe tine, locuitor al Capitalei, căldura din apartamente. Reţeaua e învechită, dar Nicuşor Dan vrea să înceapă în acest an reabilitarea: 60 de kilometri şi-a propus pentru 2021. Pentru fiecare kilometru se vor cheltui 1 milion 500 de mii de euro. Până atunci însă, va trebui să te căleşti. Ca să nu crape reţeaua, agentul termic va fi furnizat sub parametri.

„Ne e frică acum, când e frig, să nu crape reţeaua şi să fim nevoiţi să lăsăm multe blocuri fără căldură. Există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Au existat două alternative – fie se merge pe funcţionarea sub parametri, fie se forţa reţeaua pe o temperatură mai mare şi o presiune mai mare cu riscul ca ea să crape. Şi atunci decizia care s-a luat la nivel termoenergetic a fost să se meargă pe prima variantă – a nu se forţa reţeaua”, spune Nicuşor Dan.

Primarul general precizează că în acest moment există doar două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate, în cursul după-amiezii.

„Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape reţeaua şi să fim nevoiţi să lăsăm multe blocuri fără căldură”, conchide primarul general al Capitalei.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *