Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Wikipedia a împlinit 20 de ani. Ce îşi propune fondatorul Wikipedia pentru următorii ani

Wikipedia a împlinit 20 de ani. Ce îşi propune fondatorul Wikipedia pentru următorii ani
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Wikipedia a împlinit, vineri, 20 de ani, îşi propune să ajungă la următorul miliard de utilizatori. Enciclopedia online este în prezent al şaptelea cel mai popular site din lume. Fondatorul Wikipedia vrea ca enciclopedia să fie accesată de peste un miliard de utilizatori.

 

 
Wikipedia a sărbătorit, vineri, cea de-a 20-a aniversare, iar enciclopedia online, produsă de voluntari, îşi propune să-şi petreacă următorii 20 de ani extinzând în continuare accesul gratuit la informaţii.

Fondată pe 15 ianuarie 2001, de către antreprenorul britanic american Jimmy Wales, Wikipedia este acum al şaptelea cel mai popular site din lume, iar cele peste 55 de milioane de articole sunt consultate de 15 miliarde de ori în fiecare lună.

Site-ul a început în engleză, dar în termen de două luni se lansase deja în germană şi suedeză. Acum este disponibil în 309 de limbi.

Pentru următorii 20 de ani, Wales are planuri mari cu proiectul său. „Este cu adevărat important ca următorii două miliarde de oameni care vin online să dorească să participe la Wikipedia, să îşi dezvolte propriul depozit de cunoştinţe şi se vor baza pe noi pentru a sprijini acea muncă şi asta este o o mare parte din modul în care mă gândesc la viitor ”, a declarat Wales într-un interviu pentru agenţia de ştiri AFP.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *