Ziua Internaţională a Radiologiei – Declaraţia Profesorului Doctor Gheorghe Iana

Ziua Internaţională a Radiologiei – Declaraţia Profesorului Doctor Gheorghe Iana
gazduire web create web design

Prof. Dr. Gheorghe Iana, Preşedintele SNRIR, medic primar Radiologie şi Imagistică Medicală, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Radiologiei.

 

„Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Radiologiei, doresc să transmit un mesaj de apreciere şi solidaritate comuniăţii medicilor radiologi. În prezent, Radiologia şi Imagistica Medicală are un aport esenţial în diagonistic, preventive, dar şi terapie. Contribuţia radiologilor, activitatea acestora este evidentă aproape în toate sferele practicii medicale. Tehnicile moderne sunt un suport real pentru medici, implicarea radiologilor în echipa multidisciplinară contribuie la diagnosticul precoce şi stabilirea protocoalelor terapeutice în mai multe afecţiuni”, arată medicul.

„În aceasta perioadă grea pe care o traversăm, medicii radiologi sunt parte integrantă a comunităţii medicale în lupta cu pandemia. Dezvoltarea tehnicilor de Radiologie Intervenţională contribuie esenţial la creşterea duratei şi calităţi vieţii pacienţilor cu afecţiuni oncologice, neurovasculare, dar şi în alte afectiuni. Consider că dezvoltarea Radiologiei este un real suport în creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor.

Este importantă implicarea diagnosticului radio imagistic în mecanismele de prevenţie”, mai punctează specialistul.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *