Ziarul francez, La Nouvelle Republique, a primit ameninţări după ce a publicat o caricatură cu profetul Mahomed

Ziarul francez, La Nouvelle Republique, a primit ameninţări după ce a publicat o caricatură cu profetul Mahomed
gazduire web create web design

Pe 18 octombrie, cei de la La Nouvelle Republique au preluat o caricatură cu profetul Mahomed, din seria lansată de cei de la Charlie Hebdo. Jurnalistul Christophe Herigault: Patru din cinci mesaje, mai ales pe Facebook, erau ameninţări, ceea ce ne-a convins că e cazul să depunem o plângere penală. Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie.

 

Cotidianul La Nouvelle Republique a primit nenumărate ameninţări pe social media, după ce prima pagină a ziarului conţinea caricaturi cu profetul Mahomed.

Pe 18 octombrie, cei de la La Nouvelle Republique au preluat o caricatură cu profetul Mahomed, din seria lansată de cei de la Charlie Hebdo. Gestul era menit să ridice din nou un semnal de alarmă cu privire la ameninţările islamişte, după ce un profesor din Franţa a fost asasinat.

Jurnalistul Christophe Herigault, La Nouvelle Republique, a declarat presei că majoritatea reacţiilor au fost pozitive, însă ”patru din cinci mesaje, mai ales pe Facebook, erau ameninţări, ceea ce ne-a convins că e cazul să depunem o plângere penală”.

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie. Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *