Zeci de răniţi, în urma protestelor violente din Belgrad faţă de restricţiile antiepidemice

Zeci de răniţi, în urma protestelor violente din Belgrad faţă de restricţiile antiepidemice
gazduire web create web design

Proteste violente au avut loc în centrul Belgradului faţă de impunerea restricţiilor antiepidemice. Aproximativ 60 de persoane au fost rănite. Zeci de protestatari au fost reţinuţi.

 

Aproximativ 60 de persoane au fost rănite, iar 23 au fost reţinute în cursul protestelor violente izbucnite în capitala Serbiei, Belgrad, faţă de reimpunerea restricţiilor antiepidemice, a anunţat miercuri Poliţia sârbă.

Mii de persoane au protestat marţi seară în faţa Parlamentului Serbiei, în centrul Belgradului, denunţând decizia de instituire a restricţiilor antiepidemice. Decizia preşedintelui Aleksandr Vucici a generat confruntări de amploare între demonstranţi şi forţele de ordine. Protestatarii au atacat cu pietre şi sticle, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.

„Avem 43 de poliţişti răniţi şi dispunem de informaţii despre 17 manifestanţi răniţi”, a declarat şeful Poliţiei sârbe, Vladimir Rebici, citat de postul tv RTS şi de cotidianul Le Figaro.

Douăzeci şi trei de protestatari au fost reţinuţi.

Administraţia de la Belgrad este criticată pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus, reproşându-i-se că a suspendat prematur restricţiile iniţiale pentru a permite desfăşurarea scrutinului parlamentar din iunie, câştigat de formaţiunea preşedintelui, Partidul Progresist Sârb (SNS).

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *