Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva restricţiilor de circulaţie impuse din cauza pandemiei în teritoriul francez Noua Caledonie

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva restricţiilor de circulaţie impuse din cauza pandemiei în teritoriul francez Noua Caledonie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Proteste în teritoriul francez Noua Caledonie. Zeci de mii de persoane contestă restricţiile de circulaţie impuse din cauza pandemiei. În urmă cu o săptămână, în Noua Caledonie au avut loc proteste violente.

 

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în oraşul Nouméa, situat în teritoriul francez Noua Caledonie, faţă de restricţiile de circulaţie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Aproximativ 23.000 de persoane participă la protest, au anunţat autorităţile, în timp ce organizatorii susţin că sunt circa 30.000 de participanţi.

Manifestanţii au scandat “Nu blocajelor!” şi “Libertate de circulaţie”.

Mitingul paşnic intervine la o săptămână după violenţele produse la un protest organizat de mişcări separatiste din Noua Caledonie.

Protestul de sâmbătă este organizat de mişcarea Loialiştii, principala formaţiune nonseparatistă din Noua Caledonie, teritoriu francez situat în sudul Oceanului Pacific, în apropiere de Australia.

 

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *