ZDA (Alina Chinie) te invită să deguști #prajituriculapte new electro

ZDA (Alina Chinie) te invită să deguști #prajituriculapte new electro
gazduire web create web design

„Prajituriculapte”, prima piesă lansată de ZDA pe 6 martie 2019, reprezintă o alegere personală: aceea de a vorbi într-o notă comică despre problemele cu care ne confruntăm cu toții.

 

 

„Prajituriculapte”, prima piesă lansată de ZDA pe 6 martie 2019, reprezintă o alegere personală: aceea de a vorbi într-o notă comică despre problemele cu care ne confruntăm cu toții. Cea mai bună variantă, crede artista, pe numele ei real Alina Chinie, e un mix de genuri:  new electro & EDM, cu influențe din aproape toate genurile muzicale, de la techno la rock. Piesa are parte de un videoclip eclectic, regizat de Răzvan Leucea (Monolit Studio) și filmat în septembrie 2017, pe străzile Bucureștiului. Deși data lansării materialului a întârziat, pauza a fost una productivă.  „Nimic nu a fost la întâmplare, am avut timp să pregătesc și alte piese.”, mărturisește artista.

 

„ZDA e numele pe care l-am ales oficial în urmă cu vreo 3 ani. ZDA este o prescurtare a nickname-ului pe care îl aveam pe yahoo când eram în liceu. Eram într-un grup de 3 prietene în care, fiecare din noi avea numele ei special: Ancuzda, Cristinuzda și Alinuzda. Știu… sună stupid, dar cumva s-a lipit de mine mult timp, Alinuzda fiind, o foarte lungă perioada de timp, și numele pe care îl aveam pe Facebook. Da, Zda este un nume controversat dar, pentru mine, înseamnă cine eram și sunt cu adevărat, din liceu și până acum. Numai că Zda acum a căpătat și ceva inteligență emoțională.
Am muncit enorm în ultimii doi ani și jumătate la acest proiect, alături de Alex Caliman și mă reprezintă, tocmai prin diversitate, în totalitate. Explorez mai multe genuri muzicale – pentru că nu mă regăsesc în vreo cutie anume – așa că testez, împing limite, încalc norme, mă simt bine cu mine și ca mine, și vreau ca libertatea și curiozitatea muzicală să se simtă în acest proiect, care e, de fapt, copilul meu, la care țin enorm”
, a declarat artista Alina Chinie despre noul ei proiect.

 

Clipul vorbește despre o anume stare și despre autenticitatea momentelor cotidiene – majoritatea imaginilor fiind filmate în zona Gării de Est și Grădina Icoanei și montate utilizând tranzițiile zi-noapte, care subliniază niște diferențe între bine și rău, proaspăt sau obosit.  „Filmările au durat o zi, în care am alergat cu toată echipa dintr-o parte în alta a Bucureștiului. Am fost cu toții uniți și am apreciat enorm implicarea tuturor în acest proiect. Am simțit și văzut că oamenii fac cu drag și profesionalism tot ceea ce fac. În principiu, asta mi-am dorit. Să adun lângă mine oameni care fac ceea ce fac din pasiune și cu plăcere și să simt cum se strânge într-un singur loc energia tuturor și se naște ceva frumos. Piesa asta este despre tot ce am trăit până la momentul înregistrării piesei și mi-a oferit șansa de a o interpreta în stiluri diferite, în cadre și contexte diferite. Îmi place să mă joc cu stări și conceptul acestui clip a fost ocazia perfectă de a testa toate personalitățile ZDA”.

 

După 3 ani și jumătate departe de lumina reflectoarelor, în care artista și-a continuat studiile de actorie (este masterandă la Arta Spectacolului de Music-Hall, anul 1) precum și cântările alături de trupa Red Blonde – care a avut parte de succes cu piese precum „BLL ( Be Le Le )” feat. Krem, „G.L.A.S” sau „LeeChi” și pentru activitatea din cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță la PRO TV (unde Alina Chinie a fost cunoscută drept „Veverița roșcată”) -, artista a devenit realizator și prezentator de radio (Alinuța, colega lui Gojira din „Camera de gardă” – emisiune Tanănana difuzată de luni până vineri între orele 16:30-19:30, pe 92.7FM și www.tananana.ro).

„ZDA e felul în care mă exprim muzical, natural, de ceva vreme, și abia aștept ca piesele pe care le-am pregătit să ajungă la public. Fiecare are o poveste diferită și nu poate fi încadrată în vreun anume gen muzical, ci mai degrabă sub semnul explorării. Au în comun, însă, tot ce simt, tot ce mă frământă și tot ce mă reprezintă ca om și artist. Așadar, prajituriculapte, va fi urmată de multe surprize, sper, interesante.” – a mai spus artista.

 

 

 

 

 

 

 

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *