Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

WhatsApp a închis două milioane de conturi în India. Asiaticii, pedepsiţi pentru că nu respectă regulile

WhatsApp a închis două milioane de conturi în India. Asiaticii, pedepsiţi pentru că nu respectă regulile
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

WhatsApp a declarat că a blocat peste două milioane de conturi în India în lunile mai şi iunie pentru încălcarea regulilor. India are 400 de milioane de utilizatori de WhatsApp, ceea ce face din ţară cea mai mare piaţă din lume. Compania a declarat că 95% dintre aceşti utilizatori au fost blocaţi pentru încălcarea limitelor privind numărul mesajelor care pot fi redirecţionate în India.

 

 
Indienii nu se mai satură de reţelele sociale. Asiaticii folosesc în exces serviciul de WhatsApp, fapt care le-a adus probleme, în contextual noilor reguli IT controversate ale Indiei.

Serviciul de mesagerie deţinut de Facebook a declarat că „principala sa atenţie” a fost aceea de a împiedica conturile din India să trimită mesaje dăunătoare sau nedorite la scară largă.

Folosind tehnologia avansată de învăţare automată, WhatsApp ar interzice în fiecare lună aproape opt milioane de conturi în întreaga lume.
Două milioane de conturi din India care trimiteau o „rată ridicată şi anormală de mesaje” au fost interzise doar în India între 15 mai şi 15 iunie, a declarat serviciul.

Serviciul identifică un cont indian ca unul cu un număr de telefon +91 (codul ţării).

Aplicaţia deţinută de Facebook ajunge adesea să fie centrul discuţiilor privind răspândirea dezinformării şi a ştirilor false în India.

Astfel de ştiri false şi păcăleliile sunt transmise de zeci de mii de utilizatori în câteva ore. Mesajele şi videoclipurile care circulă în bloc au incitat în trecut violenţa în India, ducând chiar la decese. WhatsApp a precizat că şi-a implementat propriile instrumente, pentru a preveni abuzul pe platformă.

Toate vin într-un moment în care companiile de tehnologie sunt implicate într-o bătălie intensă cu guvernul indian pentru noile reguli IT.

Noile reguli – anunţate în februarie şi intrate în vigoare în mai – urmăresc să reglementeze conţinutul de pe reţelele sociale şi platformele de streaming şi au ridicat îngrijorări serioase cu privire la libertatea de exprimare şi confidenţialitatea utilizatorilor.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *