Vremea se încălzeşte semnificativ după 10 iunie, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius

Vremea se încălzeşte semnificativ după 10 iunie, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius
gazduire web create web design

În următoarele zile, vremea se va răci, iar temperaturile medii vor ajunge la 28 de grade Celsius. După 10 iunie se va încălzi, temperaturile urmând să urce până la 34 de grade Celsius. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat luni prognoza pentru perioada 6 – 19 iunie.

 

 

 

BANAT

Valorile termice diurne vor marca o scădere până în data de 10 iunie, de la medii de 29 de grade, spre medii de 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, iar
în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade. Variaţiile
temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 15…17 grade. Condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipaţie, dar în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torenţiale şi cantităţi mai importante de apă.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor marca o scădere uşoară până în data de 10 iunie, de la medii de 28 de grade, spre medii de 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice diurne spre medii de 29…30 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 14…16 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 8-10 iunie şi după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi în creştere.

 

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii pâna în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25…26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30…31 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea uşoare oscilaţii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…14 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie şi după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi ridicată.

 

MARAMUREŞ

Până în data de 10 iunie, variaţiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media maximelor va fi de 26…28 de grade. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în creştere până la valori, în medie, de 30…31 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea uşoare oscilaţii pe tot parcursul intervalului, cu o tendinţă de creştere uşoară, iar media acestora va fi de 12…15 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică, însă în zilele de 9 şi 10 iunie şi după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi ridicată.

 

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii pâna în data de 11 iunie, iar media acestora va fi de 27…28 de grade. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29…30 de grade. Temperaturile nocturne vor avea tendinţa de creştere uşoară pe tot parcursul intervalului, de la medii de 13…14 grade, spre medii de 17 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică, dar în zilele de 10 şi 11 iunie şi spre sfârşitul intervalului, probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi importante de apă va fi ridicată.

 

DOBROGEA

Valorile termice, indeosebi cele diurne, vor avea tendinţa de creştere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile maximelor vor creşte de la 23…24 de grade, spre 30 de grade. Spre sfârşitul intervalului, valorile diurne vor scădea uşor până la medii de 28 de grade. Mediile temperaturilor minime vor varia uşor pe tot parcursul celor două săptamâni, cu tendinţă de creştere de la valori de 16 grade, până la 19…20 de grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima sâptămână din interval, când vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă.

 

MUNTENIA

Valorile termice, indeosebi cele maxime, vor avea tendinţa de creştere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor creşte de la 26…28 de grade, spre 34 de grade. Spre sfârşitul intervalului, valorile maxime vor scădea uşor până la medii de 32 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 14 grade, până la 17…18 grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 şi 11 iunie.

 

OLTENIA

Valorile termice, îndeosebi cele maxime, vor avea tendinţa de creştere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor creşte de la 27…28 de grade, spre 33…34 de grade. Spre sfârşitul intervalului, valorile maxime vor scădea uşor până la medii de 32 de grade. Mediile temperaturilor nocturne vor varia uşor pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 14…15 grade, până la 17…18 grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate amosferică pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 şi 10 iunie.

 

LA MUNTE

Valorile termice vor avea tendinţa de creştere uşoară şi treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor creşte de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 8…9 grade, până la 11…12 grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 şi 11 iunie şi la sfârşitul intervalului.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *