Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Urmează două valuri de frig

Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Urmează două valuri de frig
gazduire web create web design

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că până pe 9 aprilie, toate regiunile României se vor confrunta cu două valuri de frig. Temperaturile minime vor fi negative în unele zone, avertizează specialiştii.

 

 

 
În Banat, vremea se va răci semnificativ, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 12 grade spre 7…8 grade la mijlocul săptămânii, iar minimele spre 0…-2 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel că maximele vor ajunge în data de 1 aprilie la medii de 17 grade şi minime în jur de 6 grade. Va urma o nouă răcire până în ziua de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului acestea vor creşte spre 18 grade. Şi mediile nocturne vor coborî până în 4 aprilie spre 4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative până în 9 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză şi din 31 martie până în 4 aprilie, iar până la finalul celei de a doua săptămâni, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat.

În Crişana, săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, când mediile maximelor vor coborî de la 11 grade spre 6 grade la mijlocul săptămânii, iar mediile minimelor, de la 5 grade spre -4 grade. Va urma o încălzire treptată până în data de 1 aprilie, astfel că maximele vor ajunge la medii de 16 grade şi minimele spre 7 grade. Până în data de 3 aprilie mediile diurne vor coborî la valori de 12 grade, iar spre finalul intervalului acestea vor creşte spre 16 grade. Şi mediile nocturne vor scădea spre 3 grade în 4 şi 5 aprilie, apoi nu vor mai varia semnificativ până în 9 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele 2 zile de prognoză şi din nou în perioada 31 martie – 4 aprilie. Până la finalul celei de a doua săptămâni, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat.

În Transilvania, vremea se va răci semnificativ la începutul primei săptămâni, astfel că mediile maximelor vor coborî spre 3 grade la mijlocul acesteia, iar ale minimelor spre -5 grade. Ulterior, se va încălzi treptat, astfel că maximele vor ajunge în data de 1 aprilie la medii de 15 grade, iar minimele spre 4 grade. O uşoară răcire se va resimţi în data de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză, acestea vor creşte uşor spre 16 grade. Şi mediile nocturne vor coborî uşor spre 2 grade în 6 aprilie, apoi nu vor mai oscila semnificativ.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele 2 zile ale intervalului de prognoză şi între 31 martie şi 4 aprilie. În restul perioadei estimate vor fi posibile precipitaţii slabe şi pe arii restrânse.

În Maramureş, săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, când mediile maximelor vor coborî de la 11 grade spre 4 grade la mijlocul acesteia, iar mediile minimelor, de la 3 grade spre -4 grade. Va urma o încălzire treptată până în data de 1 aprilie, astfel că maximele vor ajunge spre medii de 14 grade şi minimele în jur de 5 grade. Până în ziua de 3 aprilie mediile diurne vor coborî spre 12 grade, iar până la finalul intervalului acestea vor creşte treptat spre 16 grade. Şi mediile nocturne vor coborî spre 2 grade în 5…6 aprilie, apoi vor creşte uşor spre valori mediate în jurul a 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele 2 zile de prognoză şi din 31 martie până în 4 aprilie. Până la finalul celei de a doua săptămâni, vor fi posibile precipitaţii slabe şi pe arii restrânse.

În Moldova, vremea va continua să se răcească în primele zile de prognoză, atfel încât media maximelor va fi de 6…8 grade, iar minimele vor deveni negative, între -4…-2 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel încât, până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade şi minime de 6 grade. A doua săptămână din interval va avea şi ea uşoare variaţii termice, cu valori diurne mediate regional între 6 şi 12 grade şi nocturne între 4 şi 6 grade.

Precipitaţiile işi vor face apariţia destul de des, dar cu probabilitate de extindere mai mare în 27 martie, precum şi între 1 şi 4 aprilie.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în prima zi, dar pentru un interval scurt se va răci semnificativ şi apoi va intra din nou într-un proces de încălzire. Astfel, mediile maximelor vor debuta cu 16 grade, vor coborî la 8 grade în 29 martie şi vor ajunge la 14 grade în 2 aprilie. A doua săptămână va avea doar variaţii uşoare, între 14 şi 16 grade. Minimele vor avea un parcurs asemănător, vor deveni treptat negative până la mijlocul primei săptămâni, de la 8 spre -1 grad, iar după 1 aprilie vor varia între 4 şi 8 grade.

Se vor semnala precipitaţii mai frecvent şi pe arii mai extinse în 27 martie şi din nou între 1 şi 6 aprilie.

În Muntenia, vremea va avea variaţii semnificative sub aspect termic în prima săptămână de prognoză. Astfel, temperaturile, mediate regional, vor debuta cu maxime de 18 grade, vor coborî spre 8…10 grade în 28 şi 29 martie şi vor atinge din nou 18 grade în 1, 2 aprilie, în timp ce minimele, pe aceleaşi intervale de timp, vor varia de la 5 la -2 grade. Şi în a doua săptămână vor fi oscilaţii în câmpul termic, dar mai uşoare, cu medii ale valorilor maxime între 14 şi 18 grade şi ale minimelor între 4 şi 6 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în 27 martie şi în perioada 3…7 aprilie. În restul timpului acestea vor fi posibile trecător şi pe areale mici.

În Oltenia, în intervalul 27…31 martie vremea va avea variaţii termice de la o zi la cealaltă, dar pe ansamblu va fi mai rece decât în mod specific regiunii, cu medii ale maximelor între 8 şi 12 grade şi ale minimelor între -2 şi 2 grade. Până în 1 aprilie se va încălzi treptat, astfel că valorile diurne vor ajunge la 18 grade, iar în a doua săptămână de prognoză vor oscila de la 13 la 17 grade şi cele nocturne între 4 şi 6 grade.

Precipitaţiile se vor semnala mai frecvent şi pe arii mai extinse la începutul perioadei, precum şi după data de 1 aprilie.

La munte, vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză în toate masivele, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 4 la -4 grade, iar ale minimelor de la 0 la -12 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, pînă în 1 aprilie când maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele 0 grade. După această dată, variaţiile termice nu vor mai fi semnificative, regimul diurn se va încadra între 4 şi 6 grade, iar cel nocturn între -2 şi 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere pe 27 martie şi după 1 aprilie, au precizat meteorologii.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *