Vreme extremă: China este lovită concomitent de precipitaţii record, valuri de căldură şi o tornadă

Vreme extremă: China este lovită concomitent de precipitaţii record, valuri de căldură şi o tornadă
gazduire web create web design

O regiune din sudul Chinei a fost lovită în acelaşi timp de precipitaţii record, valuri de căldură şi o tornadă. În zonă se află oraşul Guangzhou, iar vremea extremă a strămutat milioane de oameni, a avariat proprietăţi şi a inundat terenurile agricole, anunţă Reuters.

 

 

 
Ploile torenţiale din sudul Chinei ar putea continua până marţi, a anunţat vineri televiziunea de stat chineză. Autorităţile au emis avertismente de „fenomene meteorologice extreme” încă din aprilie.

China este predispusă la inundaţii. În ultima vreme, a devenit şi mai vulnerabilă din cauza defrişărilor şi a stocării apei pentru producerea de energie şi irigaţii.

„Schimbările climatice au adus deja efecte negative grave asupra sistemului ecologic natural al Chinei şi au continuat să se răspândească şi să pătrundă în economie şi societate”, scrie în strategia naţională de adaptare la schimbările climatice.

Joi seara, o tornadă a străbătut părţi din Guangzhou în timpul unei ploi torenţiale, a anunţat presa locală. Fenomenul a provocat oprirea alimentării cu energie electrică a peste 5.400 de utilizatori din uriaşul oraş din sudul ţării.

De asemenea, au fost raportate valuri mari şi creşteri de debite pe un râu din zonă, ceea ce a determinat guvernul să trimită lucrători pentru a preveni inundaţiile.

Un punct de observare din oraş a înregistrat marţi un val de 2,45 metri înălţime, cel mai mare din ultimii 20 de ani.

Biroul meteorologic din provincia vecină Fujian a avertizat joi că precipitaţii record vor continua până săptămâna viitoare, ceea ce reprezintă un risc ridicat de dezastre naturale.

Străzile oraşelor din zona afectată au fost inundate, accesul la autostrăzi a fost întrerupt, iar terenurile agricole au fost inundate.

Între timp, se aşteaptă ca temperaturile din centrul şi nordul Chinei să atingă maxime neobişnuite până săptămâna viitoare, depăşind 40 de grade Celsius.

Vremea anormal de caldă a învăluit deja capitala Henan, Zhengzhou, care vara trecută a fost lovită de precipitaţii record şi de inundaţii.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.