Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Voluntarii fac munca statului dar tot au nevoie de sprijinul Guvernului

Voluntarii fac munca statului dar tot au nevoie de sprijinul Guvernului
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Voluntari instruiţi comunică beneficiile vaccinului în locul statului. 70 de voluntari din Iaşi lipesc afişe, distribuie informaţiile. Tinerii voluntari sunt gata să acţioneze oriunde este nevoie de ei. Dacă Guvernul ar face o comunicare mai bună, treaba lor ar fi mult mai uşoară.

 

 
Statul da cu stângul în dreptul cu informarea despre beneficiile vaccinului. Ai văzut şi tu, unde şi unde au afişat câte un afiş. În timpul ăsta, Mihaela, o elevă de 18 ani încearcă să le facă treaba. Ea este membră al asociaţiei Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi, unde a fost instruită să comunice despre vaccin şi ajută la distribuirea de informaţii prin cartierele oraşului. Nu este singură în munca sa. Are o gaşcă mare de colegi. 

 
 1.  „Distribuim materiale informative, de exemplu lipim afişe informative pe panourile informative din scările de bloc, distribuim informaţii pe paginile noastre de Facebook. Sunt aproximativ 70 de voluntari, din cadrul SVA Iaşi. Venim în sprijinul tuturor””, spune Ciobanu Mihaela, 18 ani, voluntar.

În curând, o echipă de voluntari va face acelaşi lucru şi în Bucureşti. Printre ei este Alin Vasile, un tânăr care face pro bono treaba statului şi va coordona o echipă de 15 voluntari.

 1. „Le explicăm (oamenilor) care sunt punctele forte pentru a face vaccinul. Pe judeţul Iaşi ni se cere ajutorul de la DSP, ceea ce momentan aşteptăm şi pe Bucureşti să se întâmple”, adaugă Alin Vasile, 25 de ani, voluntar.

Mihaela şi Alin spun că atât ei, cât şi colegii lor, îşi doresc mai multă comunicare din partea statului. În felul acesta, treaba lor ar fi mult mai uşoară.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *