Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Virgin Galactic a fost cea mai tranzacţionată acţiune în 2020 pe platformele Saxo în România

Virgin Galactic a fost cea mai tranzacţionată acţiune în 2020 pe platformele Saxo în România
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Virgin Galactic, PayPal şi Airbus au fost cele mai tranzacţionate acţiuni în 2020 pe platformele Saxo în România. Pe plan global cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Tesla, Apple şi Nio (producător chinez de automobile electrice).

 

Companiile de tehnologie din SUA au performat din nou puternic într-un an marcat de Covid-19 şi au atras cele mai mari volume de tranzacţionare. Restricţiie severe şi munca prelungită de la domiciliu se potrivesc modelelor lor de afaceri, reflectate de Nasdaq-100, care a crescut cu peste 40% în 2020.

Cu toate acestea, companiile de vehicule electrice au fost în top: cele mai performante din 2020. Tesla şi Nio (denumită şi Tesla chinezească) au crescut enorm în acest an: Tesla, cu peste 640% şi Nio, cu un uimitor 1069%.

„Anul acesta a fost despre lumea online vs. offline, deoarece companiile de tehnologie au fost catapultate în viitor de pandemia Covid-19, în timp ce multe industrii „fizice” precum aviaţia, călătoriile, agrementul, ospitalitatea şi automobilele au fost supuse unei presiuni semnificative din cauza restricţiilor severe şi blocaje. Anul va fi ţinut minte pentru cea mai rapidă revenire pe piaţa de capital din istoria modernă, după o vânzare bruscă de 34% în doar 23 de zile de tranzacţionare în februarie şi martie, determinată de acţiuni politice agresive în întreaga lume”, spune Peter Garnry, şeful Strategiei de Capitaluri Proprii, Saxo Bank.

Cele mai tranzacţionate acţiuni în 2020 pe platformele Saxo în România au fost:

1. Virgin Galactic
2. PayPal
3. Airbus SE
4. Thyssen Krupp
5. Gilead Sciences

Cele mai tranzacţionate acţiuni în 2020 la nivel global:

1. Tesla (+646%)
2. Apple (+70%)
3. Nio (+1069%)
4. Microsoft (+33%)
5. Amazon.com (+67%)

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *