Violenţe în cursul unui marş de extremă-dreapta, în centrul Varşoviei

Violenţe în cursul unui marş de extremă-dreapta, în centrul Varşoviei
gazduire web create web design

Violenţe în cursul unui marş de extremă-dreapta, în centrul Varşoviei. Marşul a fost organizat cu ocazia Zilei Independenţei Poloniei. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări cu manifestanţi.

 

Mii de persoane au participat, miercuri după-amiază, la un marş de extremă-dreapta organizat în centrul Varşoviei cu ocazia Zilei Independenţei Poloniei, iar mitingul a fost marcat de violenţe sporadice, relatează agenţia Reuters.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor violenţi. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii, care au atacat cu petarde.

Manifestanţii au avut steaguri ale Poloniei şi pancarte pe care scria „Civilizaţia noastră, regulile noastre!”.

Opoziţia a acuzat Poliţia, subordonată Guvernului de dreapta condus de premierul Mateusz Morawiecki, că a tolerat organizarea marşului naţionalist în pofida restricţiilor antiepidemice.

„Este vorba de încălcarea legii. Poliţia a petrecut 12 ore pentru securizarea marşului, noi nu am fost informaţi, putem presupune că poliţia coorganizează evenimentul”, a declarat Karolina Galecka, purtătorul de cuvânt al Primăriei Varşoviei.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *