Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Violenţe în centrul Berlinului, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice. Aproximativ 200 de oameni au fost reţinuţi

Violenţe în centrul Berlinului, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice. Aproximativ 200 de oameni au fost reţinuţi
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

UPDATE Aproximativ 200 de protestatari au fost reţinuţi la Berlin. Nouă agenţi de poliţie au fost răniţi în cursul protestelor violente din capitala Germaniei. Protestatarii denunţă restricţiile antiepidemice aplicate de Guvernul Angela Merkel. Forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

 

 

Mii de persoane s-au adunat, miercuri, în centrul oraşului Berlin, pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel, iar forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea demonstranţilor.

Manifestanţii s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş.

Potrivit autorităţilor, la mitinguri participă între 5.000 şi 10.000 de persoane.

Protestatarii se opun noilor restricţii antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel şi le-au cerut membrilor Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului, să nu valideze măsurile. Însă parlamentarii au aprobat miercuri după-amiază restricţiile.

UPDATE Aproximativ 200 de protestatari au fost reţinuţi la Berlin. Nouă agenţi de poliţie au fost răniţi

Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii adunaţi în centrul Berlinului, iar aproximativ 200 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt şi de site-ul Tagesspiegel.de.

Cel puţin nouă agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii. Trei agenţi de poliţie sunt spitalizaţi. Aproximativ 200 de protestatari au fost reţinuţi.

Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor, informează site-ul T-online.de şi publicaţia Der Spiegel.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *