Victimile violenţei rup tăcerea despre abuzul asupra femeilor. O corespondentă Aleph News povesteşte cazul ei

Victimile violenţei rup tăcerea despre abuzul asupra femeilor. O corespondentă Aleph News povesteşte cazul ei
gazduire web create web design

Marga, corespondentă Aleph News, este o supravieţuitoare. A fost 11 ani victimă a violenţei domestice. Violenţa acasă a început când Marga era în luna a şaptea de sarcină. Agresorul Margăi îi înfigea mâna în gât când era cu copilul în braţe. Peste ani, agresorul a devenit violent şi cu fiica. Marga a cerut ajutor, dar a fost pasată de la o instituţie la alta.Acum Marga speră ca instanţa să-i întoarcă copilul.

 

De multe ori, victimele nu curajul să acţioneze. De frică şi de ruşine pentru că totul se întâmplă acasă, în familie, acolo unde de fapt ar trebui să fie iubire şi siguranţă.

Marga Niţu, corespondentă Aleph News, a fost 11 ani victima violenţei domestice. Ea a avut nevoie de trei ani ca să îşi revină după multiplele episoadele de abuz prin care a trecut. A decis să-ţi povestească istoria ca un exerciţiu de eliberare a poverii pe care o duce.

„Cel mai mult în aceşti 11 ani am stat în casă închisă 18 zile, iar apoi când ieşeam să îmi iau copilul de la şcoală aveam atacuri de panică. Abuzată emoţional, călcată pe degete, cu papucul în cap lovită, forme de manifestare primitivă. Problema este că totul a început când eu eram deja însărcinată şi atunci mi-a fost ruşine să recunosc, mi-a fost ruşine să mă întorc acasă la părinţi. În trafic. El fiind un om foarte agresiv. Se aprindea repede. I-am reproşat această atitudine şi m-am ales cu capul dat de volan. Cea mai aiuristică întrebare a venit de la un poliţist care m-a întrebat ”De ce aţi stat doamnă?”. De ce am stat? De frică”, povesteşte Marga Niţu, corespondent Aleph News.

Într-o zi Marga şi-a depăşit frica şi a fugit de la agresor cu copilul în alt oraş.

  •  „Am plecat când ea (copilul n.red.) avea 10 ani şi a asistat în ultimile zile la acelaşi episod de mână în gât. Problema a fost că cu câteva zile înainte de a pleca şi ei i-a pus mâna în faţă şi a împins-o. Spre norocul meu am plecat în alt oraş şi nu m-a căutat, ceea ce mi-a demonstrat că frica a fost irelevantă în locul meu. Puteam să plec oricând”, mai spune tânăra.

Marga şi-a depăşit frica şi are curajul să-ţi vorbească deschis despre istoria ei. Totuşi ea recunoaşte că mai există sechele.

  • „Unul dintre efecte este acela că, atunci când mă sperii sau am un stres emoţional, mă sufoc pentru că principala îndeletnicire a agresorului meu era să îmi înfigă mâna în gât cu copilul în braţe care avea două săptămâni, două luni”, arată corespondenta.

Acum Marga îşi doreşte să-şi readucă fetiţa alături de ea pentru că, de curând, agresorul a venit şi a luat-o.

  •  „Am cerut ajutor de la Protecţia Copilului, care mi-a răspuns pe treptele instituţiei să merg la poliţie. M-au pasat de la unii la alţii. Legal am dreptul să vorbesc cu copilul meu, dar în fapt nu vorbesc. Pot doar să îmi pun credinţa în justiţie, în judecător”, conchide Marga.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *