Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Veşti pentru şoferii români. Ce se întâmplă cu maşinile cu volan pe dreapta, după Brexit

Veşti pentru şoferii români. Ce se întâmplă cu maşinile cu volan pe dreapta, după Brexit
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

În 2019 aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta au fost omologate. După 1 ianuarie, maşinile cu volan pe dreapta care nu au fost înmatriculate vor mai putea circula doar 90 de zile. Această măsură a supraaglomerat secţiile de înmatriculare.

 

 
Veste proastă pentru şoferii auto. O altă consecinţă a BREXIT-ului îşi produce efectul şi în România, astfel orice autoturism cumpărat din Regatul Unit şi care are volanul pe partea dreaptă nu va mai putea fi înmatricula la noi. Această dispoziţie a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021. Posesorii de autovehicule cu volan pe partea dreaptă care au apucat să le înmatriculeze înainte de 1 ianuarie vor putea circula în legalitate pe drumurile din România.

 
Potrivit autorităţilor, după data de 1 Ianuarie, orice autovehicul cu volan pe partea dreaptă, achiziţionat din Regatul Unit şi care nu a apucat să fie înmatriculat înainte de termen va mai putea circula doar 90 de zile (aproximativ 3 luni) pe teritoriul României.

Se pare că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care secţiile de înmatriculare se confruntă cu o situaţie de supraaglomerare. Poliţia Română a specificat că la începutul anului trecut, pe teritoriul nostru au avut lcc peste 200 de accidente rutiere în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta. În urma acestora au fost raportate peste 30 de decese.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *