Vânzările auto din China au scăzut în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent cu 7,1%

Vânzările auto din China au scăzut în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent cu 7,1%
gazduire web create web design

Vânzările auto din China au scăzut cu 7,1% în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent, dar cererea pe cea mai mare piaţă globală a industriei a crescut în iunie, potrivit unui grup industrial.

 

 

 
Vânzările din ianuarie până în iunie au totalizat 12 milioane de vehicule, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, raportate de agenţia oficială China News. Aceasta a precizat că este vorba de o estimare bazată pe date de la marile companii, sugerând că s-ar putea schimba ulterior, potrivit AP.

Vânzările din iunie au crescut cu 20,9% faţă de anul precedent, la 2,4 milioane, a precizat CAAM. Scurtul raport nu a oferit detalii despre vânzările de maşini electrice sau alte tipuri de vehicule.

Vânzările auto din China au suferit din cauza neliniştii consumatorilor din cauza recesiunii economice, precum şi a penuriei de cipuri pentru procesoare şi a întreruperii lanţurilor de aprovizionare globale din cauza pandemiei de coronavirus.

Această încetinire comprimă fluxul de numerar pentru producătorii auto mondiali care se aşteaptă ca China să stimuleze creşterea vânzărilor şi care cheltuiesc miliarde de dolari pentru a îndeplini cotele de vânzări guvernamentale pentru vehiculele electrice.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *