Valuri spectaculoase pe coasta Portugaliei, la Nazare

Valuri spectaculoase pe coasta Portugaliei, la Nazare
gazduire web create web design

La Nazare, în nordul Portugaliei, a început sezonul pentru surf. Mii de iubitori ai valurilor uriaşe s-au adunat joi. În fiecare iarnă, Nazare primeşte surferi profesionişti din întreaga lume.

 

Dacă eşti iubitor de senzaţii tari sau te-ai urcat vreodată pe o placă de surf, sunt sigur că ştii de staţiunea Nazare din Portugalia.

Situat pe coasta Atlanticului, oraşul devine iarna destinaţia preferată a surferilor. Mai ales din 2011, când hawaiianul Garret McNamara a înfruntat un val gigant de aproape 24 de metri înălţime.

Recordul său a durat câţiva ani, iar surferii profesionişti întâmpină acum şi valuri de 30 de metri.

Ieri, mii de iubitori de surf s-au adunat pe plaja din nordul Portugaliei pentru primele valuri uriaşe ale sezonului care abia începe.

În Nazare are loc, anual, una dintre cele mai importante competiţii de surf din lume. Valuri asemănătoare mai găseşti în Tahiti, Hawaii sau nordul Californiei.

„Mă simt în siguranţă, desigur, sunt o mulţime de oameni, dar este în regulă, oamenii sunt drăguţi, dacă spui, te rog, stai departe, stau departe. Sunt complet în siguranţă în această ţară”, spune Madeleine Algotsson, o turistă aflată în zonă.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *