gazduire web create web design

Ursula von der Leyen: Furnizarea de potenţiale vaccinuri COVID-19 în UE va începe cu seriozitate în aprilie

Ursula von der Leyen: Furnizarea de potenţiale vaccinuri COVID-19 în UE va începe cu seriozitate în aprilie
gazduire web create web design

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările Uniunii Europene ar putea începe cu seriozitate în aprilie. Ursula von der Leyen: În cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de vaccinuri pe lună către UE. Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca şi continuă să discute acorduri similare cu alţi producători de vaccinuri (Johnson & Johnson, CureVac, Moderna şi BioNTech), cu care a încheiat discuţii exploratorii.

 

Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările Uniunii Europene ar putea începe cu seriozitate în aprilie, a declarat miercuri, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Numărul mare de vaccinuri urmează să înceapă în aprilie„, a declarat von der Leyen într-o conferinţă de presă, adăugând că, în cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de vaccinuri pe lună către UE.

UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

Comisia Europeană a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”, fără a specifica şi cât durează această perioadă.

Potrivit surselor Reuters, oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

„Nu vor exista suficiente vaccinuri COVID-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021”, le-ar fi transmis un oficial al Comisiei Europene diplomaţilor, luni, în timpul unei şedinţe cu uşile închise.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *