Unde putem ieşi la restaurant de Crăciun

Unde putem ieşi la restaurant de Crăciun
gazduire web create web design

Poţi petrece Crăciunul şi Revelionul intr-un restaurant dacă te cazezi la hotel. Există limite în ocuparea spaţiilor în restaurante, între 30 şi 50%. Mesele sunt la o distanţă mai mare ca de obicei pentru a respecta distanţarea fizică. Pot fi maxim 6 persoane la o masă, cu excepţia celor din aceeaşi familie.

 

Vine Crăciunul şi vrei să ştii dacă poţi să petreci la restaurant alături de familie şi de prieteni? Rata de infectare cu Covid-19 a depăşit 7 la mia de locuitori, însă reprezentanţii HoReca vor restaurantele deschise de Crăciun şi de Revelion pâna la ora 1.00. Restricţiile rămân însă aceleaşi. Doar oraşele care au incidenţă sub 1,5 vor putea redeschide restaurantele la interior, la o capacitate de 30%.  Dacă te-ai decis să petreci Crăciunul la munte sau într-un alt oraş, te poţi caza la hotel şi astfel vei putea lua masa acolo, dar cu limite, iţi spune preşedintele ANAT Dumitru Luca.

„Restaurantele din interiorul structurilor de cazare sunt deschise conform dispoziţiilor legale pentru cei cazaţi acolo. Cazaţi, nu spune nicăieri dacă pentru o oră, o zi, o săptămână, aşadar  s-a găsit această formă pentru a mai putea supravieţui şi a oferi concret nişte servicii de sărbători”, a afirmat Dumitru Luca preşedinte ANAT.

Reguli la restaurant:

  1. Limitări în ocuparea spaţiilor din restaurante, între 30 şi 50%
  2. Condiţii personalizate de fiecare zonă, de fiecare judeţ, localitate
  3. Există nişte limitări în ce priveşte ocuparea şi numărul de persoane care pot să stea la o masă
  4. Maxim 6 persoane, cu excepţia celor care se gospodăresc împreună
  5. Mesele sunt la o distanţă mai mare decât de obicei pentru a permite distanţarea fizică de persoane din afara grupului propriu, al familiei
  6. Personalul restaurantelor a fost instruit şi respectă chiar mai multe măsuri decât au fost impuse legal
  7. Nu vor putea dansa, practic asta este ce ne va lipsi în mod deosebit, dar cu cât vom respecta mai mult aceste reguli de bun simţ vom trece mai rapid peste această perioadă şi vom reveni la viaţa obişnuită

 

 

Sursa

administrator

  Articole Similare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *