Un nou studiu arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare

Un nou studiu arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare
gazduire web create web design

Un studiu recent ne arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare. Este concluzia cercetătorilor de la NASA şi de la alte 3 universităţi. S-au folosit fotografii provenite de la satelitul Mars Reconnaissance Orbiter.

 

 
Elon Musk vrea să ducă 1 milion de oameni pe Marte în următoarele decenii. Însă un nou studiu s-ar putea să-l facă să se răzgândească.

Un grup de cercetători NASA şi de la Universităţile Arizona, Fitchburg şi Austin au făcut o nouă descoperire despre trecutul planetei Marte. Aceasta a avut între 6 şi 20 de ere glaciare pe durata a 800 de milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă au analizat fotografii de mare rezoluţie a 45 de cratere de gheaţă de pe planeta Marte, realizate de satelitul Mars Reconnaissance Orbiter.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a 10 studenţi s-au mai analizat şi 60 de mii de roci de pe parcursul a doi ani. Li s-a urmărit distribuţia, gruparea şi mărimea acestora şi s-au studiat semnele de eroziune. Astfel se pot trage concluzii despre istoria planetei Marte fără să fie nevoie să se ajungă pe suprafaţa ei.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *