gazduire web create web design

Un nou studiu ALARMANT despre COVID-19. Poate afecta GRAV creierul, iar milioane de oameni pot avea probleme pe viaţă

Un nou studiu ALARMANT despre COVID-19. Poate afecta GRAV creierul, iar milioane de oameni pot avea probleme pe viaţă
gazduire web create web design

O echipă de cercetători de la University College London au avertizat că infecţia cu noul coronavirus poate provoca leziuni cerebrale, precizează The Guardian.

 

Noul coronavirus poate produce complicaţii neurologice severe, precum inflamaţii, psihoze, delir, anunţă The Guardian. Echipa de cercetători, de la University College London (UCL) a descris 43 de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au suferit fie disfuncţii temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale şi leziuni ale nervilor, fie alte consecinţe grave la nivelul creierului.

„Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei – probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii ’20 şi ’30 după pandemia de gripă din 1918. Vom vedea dacă COVID-19 afectează creierul, diferit de alţi viruşi″, a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.

Cazurile, publicate în revista Brain, au scos la iveală o creştere a unei condiţii grave pentru viaţă numită encefalomielită acută diseminată (ADEM).

„Ceea ce am văzut cu unii dintre aceşti pacienţi ADEM, şi la alţi pacienţi, este că pot avea o neurologie severă, pot fi destul de bolnavi, având de fapt o boală pulmonară banală. Biologic, ADEM are unele asemănări cu scleroza multiplă, dar este mai sever şi, de obicei, se întâmplă o singură dată. Unii pacienţi au rămas cu handicap pe termen lung, alţii pot face o recuperare bună.”, a spus Michael Zandi.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *