gazduire web create web design

Un cutremur puternic a afectat Grecia şi Turcia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir, apa a inundat străzile / Primele imagini

Un cutremur puternic a afectat Grecia şi Turcia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir, apa a inundat străzile / Primele imagini
gazduire web create web design

Un cutremur puternic de suprafaţă, cu magnitudinea de 7 pe scara Richter, a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula Samos, din Grecia. Momentan nu au fost raportate victime, însă mai multe clădiri s-au prăbuşit. Apa mării Egee a ajuns pe străzile oraşului Izmir. Cutremurul s-a produs la aproximativ 17 km de coasta Izmirului şi a fost resimţit şi în Atena şi Istanbul, transmite BBC.

 

UPDATE: Peste 20 de clădiri s-au prăbuşit în Izmir (Turcia) în timpul cutremurului, a anunţat ministrul de interne din Turcia. „Unii dintre concetăţenii noştri sunt blocaţi în dărâmături”, a spus ministrul turc al mediului, Murat Kurum.

În primele imagini difuzate pe reţelele de socializare, imediat după cutremur, se observă oameni care caută printre dărâmăturile clădirilor prăbuşite.

Martorii au spus că oamenii din oraş s-au revărsat pe străzi când a avut loc cutremurul.

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 17 km (11 mile) de coasta provinciei Izmir, la o adâncime de 16 km, a anunţat AFAD – agenţia Turciei pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă

Cutremurul a fost resimţit în insulele greceşti din est şi chiar în capitala greacă, Atena. Presa greacă a relatat că locuitorii din Insula Samos şi din alte insule au fugit din case, în timp ce au fost raportate unele căderi de tencuială. În Grecia şi Turcia nu au existat rapoarte despre răniri. Ambele ţări au raportat replici.

Locuitorii din Samos, o insulă cu o populaţie de aproximativ 45.000 de locuitori, au fost îndemnaţi să stea departe de zonele de coastă, a declarat Eftyhmios Lekkas, şeful organizaţiei greceşti pentru planificare anti-seismică, pentru Skai TV din Grecia.

„A fost un cutremur foarte mare, este dificil să ai unul mai mare”, a spus Lekkas.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *