Un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Japonia. Nu există risc de tsunami, iar centrala nucleară de la Fukushima nu a raportat avarii.

Un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Japonia. Nu există risc de tsunami, iar centrala nucleară de la Fukushima nu a raportat avarii.
gazduire web create web design

Japonia s-a zguduit puternic sâmbătă, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7. Specialiştii susţin că nu există risc de tsunami. Nu au fost semnalate nereguli în modul de funcţionare al centralei nucleare din Fukushima. Primele imagini au apărut deja pe reţelele sociale.

 

 
Un cutremur s-a produs sâmbătă în Japonia, la 60 de kilometri adâncime, pe teritoriul prefecturii Fukushima, informează Agenţia de Meteorologie din Japonia, citată de Bloomberg.

Potrivit primelor informaţii, seismul a înregistrat o magnitudine de 7,1 şi nu există risc de tsunami. Institutul american de geofizică (USGS) a informat ulterior că magnitudinea este 7,0.

Epicentrul cutremurului a fost în largul coastei Fukushima, la aproximativ 220 de kilometri nord de Tokyo. Cutremurul puternic a fost resimţit pe scară largă în toată Japonia, inclusiv în capitala Tokyo.

Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în Fukushima şi prefectura vecină Miyagi, potrivit Kyodo News. Peste 800.000 de gospodării au fost afectate de întreruperi de curent, potrivit Tokyo Electric Power Co.

Guvernul a înfiinţat un grup operativ de urgenţă pentru evaluarea situaţiei. Potrivit presei locale, nu au fost raportate anomalii imediate la centrala nucleară din Fukushima.

Cutremurul a avut loc cu mai puţin de o lună înainte de aniversarea a 10 ani de la seismul şi tsunami-ul devastator din 2011. În urma tragediei de atunci şi-au pierdut viaţa aproximativ 19.000 de oameni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *