Un braţ robotic a fost învăţat să facă o sculptură

Un braţ robotic a fost învăţat să facă o sculptură
gazduire web create web design

Un inginer a folosit un braţ robotic pentru a sculpta un câine din spumă. Braţul robot Tormach costă aproximativ 20.000 de dolari. Shane a folosit software-uri CNC pentru a face braţul să sculpteze în trei dimensiuni.

 

 
Nu ne mai miră acum când vedem cât de mult a avansat robotica şi câte lucruri se pot realiza cu ajutorul unor software-uri.

Shane Wighton este inginer şi a primit un braţ robotizat pentru al testa. Doar că el a vrut să o facă printr-un mod mai diferit. S-a gândit să îi ataşeze un ferăstrău cu lanţ şi să-l pună să facă un câine din tablă de spumă.

„Pentru a face maşina să taie această parte, trebuie să-i spun mişcările specifice pe care trebuia să le facă, astfel încât forma rezultată să fie partea pe care o doresc”, explică Wighton.

Shane a folosit un braţ robot Tormach şi unele software-uri CNC pentru a învăţa braţul cum să sculpteze în trei dimensiuni.

Procesul, care a necesitat programarea braţului pentru a şti când să prindă, să felieze şi să taie placa de spumă, a fost unul intens. Care a venit la pachet şi cu nereuşite în primă fază.

„Pe scurt am dat-o în bară cu alinierea. Nimic nu s-a aliniat şi sunt destul de sigur că sculptam la întâmplare”, explică inginerul.

Într-un final a reuşit să producă câinele de spumă al viselor sale. Rezutatul final l-a încântat pe inginer, iar braţul robotic a fost un succes.

„Asta e mult mai bine decât mă aşteptam. Mai ales bazându-ne pe rezultatele anterioare. Sunt câteva zone la care nu a putut ajunge şi de aceea nu e tăiat acolo”, conchide Shane Wighton după experimentul său.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *