Un atac cibernetic foarte costisitor: Retailerul de metale preţioase JM Bullion a fost ţinta hackerilor. În ce constă metoda MageCart

Un atac cibernetic foarte costisitor: Retailerul de metale preţioase JM Bullion a fost ţinta hackerilor. În ce constă metoda MageCart
gazduire web create web design

Un retailer de metale preţioase a fost atacat de hackeri. Metoda folosită permite sustragerea datelor cardurilor clienţilor. Retailerul a făcut tranzacţii de 3 miliarde de dolari în ultimii ani.

 

Retailerul JM Bullion a comunicat oficial că a fost victima unei importante scurgeri de informaţii. Poate n-ai auzit de el, dar este o companie care tranzacţionează aur, argint, cupru, platină şi paladiu.

Atacul a început în luna februarie şi a fost descoperit abia în luna iulie. După o anchetă a companiei, împreună cu experţi în securitate cibernetică, au ajuns la concluzia că în perioada atacului, cantităţi mari de informaţii sensibile despre clienţii firmei au putut fi sustrase de atacatori.

Şi cum în ultimii 8 ani, compania a făcut vânzări de peste 3 miliarde de dolari, acest atac ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare din istorie.

Modul de atac se numeşte MageCart şi nu a vizat direct clienţii companiei. Alex Bălan, expert în cybersecurity la Bitdefender îţi explică în ce constă atacul de tip Mage Cart.

Alex Bălan, expert cybersecurity: „MageCart atacă magazinul. Face referinţă asupra unei platforme de plăţi online, numită Magento. Şi atacatorii încearcă să compromită această platformă. Ceea ce înseamnă că dacă noi vom face o plată online şi magazinul de unde cumpărăm foloseşte această platformă şi a fost spartă de către atacatori, există o foarte mare probabilitate ca atacatorii să ne fure datele cărţii de credit. De menţionat e că ceea ce putem noi face pentru a ne proteja. Neapărat de vorbit cu banca şi aflat ce se întâmplă în cazul în care este furat cardul, plătit în cât mai puţine procesatoare de plăţi. Şi nu în ultimul rând, să fim cât de cât sceptici şi să ne păzim atunci când dăm click-uri pe diverse link-uri online.”

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *