Ultima bătaie de cap a lui Elon Musk: să ofere acces la internet pe durata zborurilor comerciale

Ultima bătaie de cap a lui Elon Musk: să ofere acces la internet pe durata zborurilor comerciale
gazduire web create web design

Compania lui Elon Musk este capabilă să ofere acces la internet zborurilor comerciale. Peste 1500 de sateliţi sunt pregătiţi să asigure internet companiilor aeriene. Elon Musk şi-a propus să rezolve problema utilizării WiFi-ului în timpul zborului.

 

 
După lansarea ultimei misiuni pe orbita Pământului, proiectul Starlink este capabil să ofere acces la internet în timpul zborurilor comerciale. Satelitul lansat în această seară a decolat cu ajutorul rachetei Falcon 9.

Lansarea a decurs fără probleme şi racheta Falcon 9 a aterizat după 9 minute cu o precizie uimitoare. Singura problemă pe care Elon Musk trebuie să o rezolve este aceea a utilizării WiFi-ului în timpul zborului.

Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid. 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *