Uber vinde unitatea de conducere autonomă ATG pe o sumă record

Uber vinde unitatea de conducere autonomă ATG pe o sumă record
gazduire web create web design

Uber Technologies vinde compania de conducere autonomă, Uber Advanced Technologies Group (ATG), către startup-ul Aurora, o mişcare care ar accelera obiectivul companiei de de a atinge profitabilitatea, relatează Reuters.

 

Acordul evaluează ATG la 4 miliarde de dolari, o scădere majoră a evaluării pentru companie, care a strâns 1 miliard de dolari de la un consorţiu de investitori care a inclus Toyota Motor Corp şi SoftBank Group Corp, cu o evaluare de 7,25 miliarde de dolari anul trecut.

În urma vânzării, Uber investeşte, de asemenea, 400 de milioane de dolari în Aurora, companie care lucrează dezvoltă camioane, maşini şi vehicule de livrare autonome.

Vânzarea va accelera obiectivul Uber de a atinge profitabilitatea pe o bază ajustată până la sfârşitul anului 2021, a declarat directorul executiv Dara Khosrowshahi pentru Reuters într-un interviu.

Khosrowshahi, care va ocupa un loc în consiliul de administraţie al Aurorei, a declarat că profitabilitatea Uber nu a fost factorul principal al tranzacţiei.

Aurora se numără printre zecile de start-up-uri, producători de automobile şi companii de tehnologie care lucrează la sisteme auto cu conducere automată, dornice să valorifice o schimbare în industria transporturilor. Compania a fost evaluată la peste 3 miliarde de dolari, în septembrie 2019, potrivit datelor PitchBook.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *