Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului

Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului
gazduire web create web design

Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului. Rezultatele confirmă tendinţa de creştere a acestei variante, spun specialiştii.

 

 

Varianta engleză a coronavirusului reprezintă aproximativ 10% din cazurile găsite în Ile-de-France, regiunea Parisului, de două săptămâni încoace, ceea ce sugerează o viitoare creştere „foarte semnificativă” a numărului de pacienţi.

Alarma a fost lansată de un grup de medici de la Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), consorţiul care reuneşte spitale publice pariziene, conform ANSA.

Anne-Geneviève Marcelin, virolog la spitalul Pitié-Salpetrière din Paris, a explicat că analiza a 1.080 de teste pozitive efectuate între 11 şi 21 ianuarie a arătat că 9,4% din cazuri corespund tulpinei britanice.

„Aceste rezultate trebuie privite cu precauţie, dar confirmă tendinţa de creştere a acestei variante. Dintr-o investigaţie iniţială efectuată pe un eşantion de peste 10.000 de tampoane între 7 şi 8 ianuarie, a rezultat că varianta engleză a reprezentat aproximativ 2,5% din cazurile de Covid-19 la nivel naţional”, a spus Anne-Geneviève Marcelin.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *