Trei ofiţeri de poliţie din Paris au fost filmaţi când au bătut un producător de muzică de culoare în studio său

Trei ofiţeri de poliţie din Paris au fost filmaţi când au bătut un producător de muzică de culoare în studio său
gazduire web create web design

Trei ofiţeri de poliţie francezi au fost suspendaţi după ce au fost filmaţi bătând şi presupus abuzând rasial pe un producător de muzică în studioul său din Paris. O anchetă oficială a fost deschisă – a treia astfel de anchetă într-o săptămână – cu privire la comportamentul ofiţerilor, relatează presa franceză. Ultimul incident vine după ce parlamentarii din parlamentul francez au votat pentru aprobarea unei noi legi care să sporească puterile poliţiei.

 

Victima, identificată doar cu prenumele său Michel, se întorcea sâmbătă seara la studioul său de muzică din arondismentul 17 din Paris, când poliţia a observat că nu purta mască. Trei ofiţeri, doi în uniformă şi unul în civil, ar fi sărit din maşină şi l-au împins pe Michel prin uşa din faţă a proprietăţii sale.

„Înainte să aud un cuvânt, am simţit o mână care mă împingea sau mă trăgea. Nu ştiam ce se întâmplă. Strigam după ajutor ”, a spus Michel, directorul Black Gold Corp Studios, pentru site-ul de ştiri Loopsider.

Filmul arată poliţiştii lovindu-l cu pumnii, picioarele şi cu un baston. Pe lângă loviturile fizice, Michel a spus că a fost supus unor insulte rasiste.

„Am auzit, ci**ă murdară. Am auzit-o de mai multe ori”, a spus el.

După ce a chemat în ajutor colegi de la un etaj inferior Michel şi ceilalţi au reuşit să-i împingă pe cei trei ofiţeri pe uşa din faţă.

Poliţiştii au spart apoi o fereastră şi a aruncat o canistră cu gaze lacrimogene în interiorul proprietăţii. După care au cerut întăriri.

Odată scoşi afară, poliţiştii au continuat să-l bată pe Michel şi pe ceilalţi.

„Dintr-o dată cineva a strigat:„ cameră, cameră ”. Era cineva care filma de la o fereastră. De îndată ce poliţiştii au auzit acest lucru, au încetat să ne mai lovească ”, a spus una dintre victime.

Michel a fost dus la secţia de poliţie din apropiere şi acuzat că a insultat poliţia şi a încercat să apuce una dintre armele lor.

Necunoscută ofiţerilor, totuşi, o cameră din interiorul studioului producătorului a surprins acţiunile ofiţerilor. Michel a fost reţinut timp de 48 de ore, apoi eliberat fără acuzaţie. Cei trei ofiţeri sunt acum cercetaţi pentru acuzaţii de „violenţă” şi „ declaraţii false”.

 

 

 

Joi, ministrul de interne, Gérald Darmanin, a scris pe Twitter că se desfăşoară o anchetă internă şi că acesta i-a cerut şefului poliţiei din Paris să îi suspende pe ofiţerii în cauză.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a scris pe Twitter: „Adânc şocat de acest act intolerabil. Toate consecinţele trebuie extrase din aceste fapte excepţional de grave. Domia legii nu este negociabil[. Tot sprijinul meu pentru Michel.”

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *