Trei luni consecutive în care se înregistrează creşteri ale înmatriculărilor de autovehicule

Trei luni consecutive în care se înregistrează creşteri ale înmatriculărilor de autovehicule
gazduire web create web design

Revenire importantă pe piaţa auto, chiar dacă încă în scădere. Pentru prima dată în acest an sunt consemnate trei luni consecutive în care se înregistrează creşteri ale înmatriculărilor de autovehicule. Piaţa maşinilor „verzi” înregistrează o uşoară creştere.

 

Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, piaţa auto înregistrează în ultimele trei luni o revenire importantă. Cu toate acestea, după 11 luni din acest an scăderea este de 26,2%.

Pentru prima dată în acest an sunt consemnate trei luni consecutive în care se înregistrează creşteri ale înmatriculărilor de autovehicule.

După ce în septembrie a fost o creştere de 72,8% faţă de luna similară a anului trecut, în octombrie creşterea este de 13,7 la sută, iar în noiembrie 0,7%.

Cu toate acestea, după scăderile din primele opt luni ale anului, se înregistrează până acum o scădere generală de 26,2%.

Topul general pe mărci în acest an este condus de către Dacia cu 36.500 22 unităţi, urmată de Renault – 10.091, Volkwagen – 9.694, Ford – 8.632, Skoda – 8.628 şi Hyundai – 6296 de unităţi.

De asemenea, în luna noiembrie, ponderea autoturismelor diesel a scăzut, ajungând la o pondere de doar 25,9 %. Cu toate acestea, pe ansamblul întregii perioade, autoturismele diesel înregistrează o creştere uşoară a cotei de piaţă, ajungând la o pondere de 26,7% comparativ cu 26,4% anul trecut.

Autoturismele „verzi” înregistrează o creştere de 21,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *