Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională, după ce au decolat din Kazahstan

Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională, după ce au decolat din Kazahstan
gazduire web create web design

Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după ce racheta lor a decolat din Kazahstan. Racheta Soyuz 2.1, cu 38 de sateliţi străini la bord, a decolat la 07:42 GMT. La sfârşitul lunii, o rachetă a companiei americane SpaceX este programată să plece spre ISS din statul american Florida.

 

 
Trei astronauţi sunt în drum spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după ce racheta lor a decolat, vineri, de la cosmodromul Baikonur, notează DPA.

Potrivit agenţiei spaţiale ruseşti Roscosmos, racheta Soyuz 2.1, cu 38 de sateliţi străini la bord, a decolat la 07:42 GMT dintr-un loc din Kazahstan. Condiţiile meteo erau foarte bune, fiind soare.

La bord se află cosmonauţii Oleg Novitsky şi Pyotr Dubrov şi astronautul NASA Mark T Vande Hei.

Dacă totul va merge conform planului, în aproximativ trei ore aceştia vor ajunge la cel mai îndepărtat avanpost cu personal.

În prezent, sunt şapte membri ai echipajului pe ISS, la aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului: pe lângă doi cosmonauţi din Rusia, mai sunt patru astronauţi din SUA şi unul din Japonia.

Trei dintre ei vor zbura înapoi pe Pământ într-o săptămână.

Din cauza pandemiei de coronavirus, membrii echipei au fost obligaţi să se izoleze şi să respecte alte reguli de igienă.

În amintirea primului om plecat în spaţiu în urmă cu 60 de ani, racheta poartă numele Yuri Gagarin. Cosmonautul a decolat de la Baikonur pe 12 aprilie 1961. Rampa de lansare de pe care a decolat este în prezent în curs de renovare.

La sfârşitul lunii, o rachetă a companiei americane SpaceX este programată să plece spre ISS din statul american Florida.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *