gazduire web create web design

Toyota a vândut cele mai multe maşini în 2021, mărindu-şi avansul faţă de Volfswagen

Toyota a vândut cele mai multe maşini în 2021, mărindu-şi avansul faţă de Volfswagen
gazduire web create web design

Compania japoneză Toyota a declarat vineri că vânzările sale de autovehicule au crescut cu 10,1% anul trecut, devenind cel mai mare producător de automobile din lume pentru al doilea an consecutiv şi devansându-l şi mai mult pe cel mai apropiat rival, compania germană Volkswagen, scrie Reuters.

 

 

 

Constructorul auto a declarat că vânzările au fost de 10,5 milioane de vehicule în 2021, inclusiv cele ale filialelor Daihatsu Motors şi Hino Motors.

Volkswagen a vândut în aceeaşi perioadă 8,9 milioane de maşini, cu 5% mai puţine decât în 2020 şi cele mai mici cifre de vânzări din ultimii 10 ani.

Constructorii auto au fost nevoiţi să reducă producţia din cauza penuriei de semiconductori din timpul pandemiei de coronavirus care a perturbat lanţurile de aprovizionare, stimulând concurenţa pentru componenta cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Cu toate acestea, compania japoneză a rezistat pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalţi producători auto, deoarece piaţa sa de origine, Japonia, şi unele părţi ale Asiei, au fost mai puţin afectate decât Europa.

Toyota, care va publica rezultatele celui de-al treilea trimestru pe 9 februarie, a declarat că este posibil să nu-şi atingă obiectivul de producţie de 9 milioane de vehicule în anul comercial care se încheie la 31 martie din cauza întreruperilor legate de COVID-19.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *