Totul despre Charles al III-lea. 10 lucruri importante de ştiut despre noul rege

Totul despre Charles al III-lea. 10 lucruri importante de ştiut despre noul rege
gazduire web create web design

10 lucruri de ştiut despre noul conducător al Monarhiei britanice. Charles s-a născut la Palatul Buckingham. Avea trei ani când mama sa a devenit regină şi 9 când a primit titlul de Prinţ de Wales.

 

 

 
1) Charles s-a născut la Palatul Buckingham. Avea trei ani când mama sa a devenit regină şi 9 când a primit titlul de Prinţ de Wales.

2) În copilărie, a luat lecţii de pian, trompetă şi violoncel, acesta din urmă instrument pe care a continuat să-l cânte, devenind parte a orchestrei, în anii universitari.

3) Agresat la şcoală, a fost primul regal care a absolvit. A insistat să-şi trimită fiii, William şi Harry, la Eton, pentru că în institutul pe care l-a urmat în Scoţia, Gordonstoun, fusese luat peste picior şi rupt de colegii săi de clasă. În ciuda acestui fapt, regele Charles al III-lea a fost primul din familia regală care a absolvit. A studiat Istoria la Universitatea Cambridge, la Trinity College.

4) În 1970, Charles şi-a luat locul în Camera Lorzilor – lucru pe care familia regală în general nu făcea nici înainte de reformele lui Tony Blair – şi patru ani mai târziu a ţinut primul său discurs în camera superioară a Parlamentului britanic.

5) De câţiva ani, există o comisie pentru încoronarea regelui Charles, independentă de Palatul Buckingham sau Clarence House. Este condusă de Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk. Numele de cod este Operaţiunea Golden Orb.

6) A recunoscut că şi-a înşelat soţia Diana, la televizor, în 1994. A precizat că la acea vreme căsnicia era deja „deteriorată iremediabil”. Divorţul dintre Charles şi Diana a avut loc în august 1996.

7) La comenzile unui avion militar cu 11 pasageri, Charles a ratat aterizarea în Port Ellen, Scoţia, în 1994. N-a redus suficient viteza. Accident care a provocat pagube în valoare de un milion de lire sterline (niciun pasager nu a fost rănit).

8) Pe lângă ecologie şi culturi biologice, Carlo a susţinut şi o abordare tradiţională a arhitecturii de-a lungul anilor. 

9) Prin moşia din Scoţia, produce o gamă de produse ecologice, de la biscuiţi la cârnaţi la gemuri, care poartă numele de Duchy Originals. Încasările sunt folosite pentru organizaţiile sale de caritate.

10) Este un gurmand şi continuă să primească produse în Italia, în special cârnaţi şi mezeluri. Este legat de România prin casa cumpărată la Viscri.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *