Tesla deschide prima staţie de încărcare rapidă din România. Cele patru oraşe unde vor funcţiona Supercharger Stations

Tesla deschide prima staţie de încărcare rapidă din România. Cele patru oraşe unde vor funcţiona Supercharger Stations
gazduire web create web design

În România, Tesla va avea Supercharger Stations în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Piteşti. Radu Benea are business-uri în domeniul imobiliare şi de organizare de evenimente. Şi-ar dori o maşină electrică Tesla, dar spune că infrastructura este deficitară.

 

 
Timişoara a fost primul oraş din Europa cu străzi iluminate electric. Tot aici a circulat şi primul tramvai din ţara noastră. Iar acum, bifăm încă o premieră. Tesla deschide prima staţie de încărcare tot aici, la Timişoara. Lucrările sunt aproape gata, iar la final staţia de încărcare rapidă va avea 6 prize.

„Cu toţii ştim beneficiile maşinilor electrice. Sunt maşini foarte puternice, sunt maşini fiabile, sunt maşini cu taxe zero, adică foarte econome. Într-adevăr, singura şi cea mai mare problemă a lor este autonomia şi faptul că lipsesc astfel de staţii de încărcare, lipseşte infrastructura. Cu o infrastructură adecvată, numărul maşinilor electrice va creşte. Maşinile electrice sunt, clar, viitorul”, consideră Radu Benea, antreprenor.

„Cel puţin doi prieteni buni din lista mea sunt posesori de Tesla. O staţie de încărcare rapidă pentru mai multe maşini nu a existat şi, într-adevăr, ăsta este un pas înainte. Cu siguranţă mă gândesc să fac pasul spre electric. Ideea e doar când, pentru că problema cea mai mare a acestor maşini este autonomia. Dar se pare că au ajuns la nişte autonomii destul de bune, peste 400-500 de kilometri, ceea ce ne permite să facem un drum la Constanţa din două, cu infrastructura adecvată”, adaugă Radu Benea, la ŞTIU, pe Aleph News.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *