Temperaturi neobişnuit de ridicate în Spania pentru această perioadă. Primul val de căldură înregistrat vreodată în luna mai

Temperaturi neobişnuit de ridicate în Spania pentru această perioadă. Primul val de căldură înregistrat vreodată în luna mai
gazduire web create web design

Spania e înăbuşită sub temperaturi neobişnuit de ridicate pentru acest anotimp, ajungând sâmbătă în unele locuri la aproape 40 de grade Celsius.

 

 

 
„Dimineaţa devreme a fost extraordinar de cald pentru această perioadă a anului în mare parte din centrul şi sudul peninsulei”, a scris pe Twitter agenţia naţională de meteorologie AEMET.

De altfel, meteorologii au emis avertizări de temperaturi ridicate în 10 regiuni spaniole pentru sâmbătă şi au estimat că temperaturile vor ajunge până la 30 de grade.

Vineri, recordurile de temperatură din luna mai au fost doborâte în oraşul Jaen, din Andaluzia, care a înregistrat 40C. AEMET a declarat că temperaturile medii din Jaen au fost cu 16C mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, conform Reuters.

În alte părţi ale Spaniei, temperaturile au fost cu cel puţin 7C mai mari decât în mod obişnuit.

Purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo, a declarat la începutul acestei săptămâni că, dacă se confirmă oficial, ar putea fi primul val de căldură înregistrat vreodată în luna mai.

„Acest episod este foarte neobişnuit pentru mijlocul lunii mai şi ar putea fi unul dintre cele mai intense episoade din ultimii 20 de ani”, a spus el.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *