Telefonul ia locul etilotestului. Cum poate detecta starea de ebrietate

Telefonul ia locul etilotestului. Cum poate detecta starea de ebrietate
gazduire web create web design

Doctorul Suffoletto de la Stanford a testat dacă telefonul poate detecta starea de ebrietate. 22 de aduţi au consumat alcool timp de 7 ore şi au fost supuşi unui test de echilibristică. Concluzia: smartphone-ul a constatat starea de ebrietate a adultului.

 

 
Doctorul Suffoletto de la secţia de medicină şi energie din cadrul Universităţii Stanford a fost în spatele studiului.

Procedura a fost simplă. 22 de adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani au primit câte un mix de cocktailuri. O dată la 60 de minute au trebuit să meargă cu telefonul lipit de spate. Totul a continuat pentru 7 ore.

În timp ce participanţii erau supuşi testului, telefonul măsura accelerarea paşilor, dar şi felul cum aceştia îi excecutau. În 90% din cazuri, concluzia a fost că participanţii aveau o alcoolemie cu mult peste medie pe baza schimbărilor de mers.

În viitor, telefonul ar putea să fie „antrenat” să detecteze automat asemenea situaţii. Astfel, ar putea să împiedice persoanele inconştiente care se urcă la volan când nu ar trebui. Exact acest lucru l-a motivat pe doctorul Suffoletto. El şi-a pierdut un prieten într-un accident de maşină cauzat de consumul de alcool. De 10 ani testează intervenţiile digitale care să prevină accidentele cauzate de alcool.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *