Ţara în care există un deces la fiecare şase minute din cauza Covid-19. Autorităţile înăspresc restricţiile

Ţara în care există un deces la fiecare şase minute din cauza Covid-19. Autorităţile înăspresc restricţiile
gazduire web create web design

Autorităţile din Sao Paulo au anunţat închiderea barurilor şi restaurantelor începând cu ora 20:00 în zilele lucrătoare şi tot weekendul, pentru a combate pandemia de coronavirus. În statul Sao Paulo, există un deces la fiecare şase minute din cauza Covid-19. Brazilia a înregistrat aproape 215.000 de decese, 51.000 doar în statul Sao Paulo, iar în prezent raportează peste 1.000 pe zi.

 

 
Autorităţile din Sao Paulo au anunţat închiderea barurilor şi restaurantelor începând cu ora 20:00 în zilele lucrătoare şi tot weekendul, pentru a combate pandemia de coronavirus care ucide o persoană la fiecare şase minute. Aceste măsuri vor intra în vigoare luni, 25 ianuarie, şi vor fi valabile până pe 7 februarie în Sao Paulo şi majoritatea municipalităţilor din cel mai bogat şi mai populat stat al Braziliei, declarate „în faza roşie,” notează Le Figaro.

„Un al doilea val al pandemiei de coronavirus afectează lumea şi efectele sale se resimt şi în Brazilia şi în statul Sao Paulo,” a declarat guvernatorul Joao Doria. „Creşterea numărului de cazuri, spitalizări şi decese este extrem de îngrijorătoare. În statul Sao Paulo, există un deces la fiecare şase minute din cauza Covid-19,” a adăugat coordonatorul celulei de criză împotriva noului coronavirus, Joao Gabbardo. „Scenariul pentru următoarele zile nu este liniştitor. Dimpotrivă, este întuneric. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu ia măsuri într-o perioadă scurtă de timp, paturile de la terapie intensivă să se epuizese,” a avertizat el.

Joao Doria a explicat că nu va da înapoi, în ciuda presiunii din partea cercurilor economice şi a preşedintelui Jair Bolsonaro, care se opune oricărei forme de izolare sau încetinire a activităţii economice. „Sao Paulo nu are un guvern populist (…) care îşi abandonează cetăţenii,” a adăugat el.

Brazilia a lansat săptămâna aceasta, cu întârziere, o campanie naţională de vaccinare a celor 212 de milioane de locuitori.

Ţara a înregistrat aproape 215.000 de decese, 51.000 doar în statul Sao Paulo, iar în prezent raportează peste 1.000 pe zi.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *