gazduire web create web design

Ţara cu cea mai mică natalitate din lume a înregistrat mai multe decese decât numărul de nou-născuţi în 2020

Ţara cu cea mai mică natalitate din lume a înregistrat mai multe decese decât numărul de nou-născuţi în 2020
gazduire web create web design

Coreea de Sud a înregistrat mai multe decese comparativ cu numărul de naşteri în 2020. Este prima dată când apare această situaţie în ţară. Coreea de Sud are deja cea mai scăzută rată la naşteri.

 
Coreea de Sud are probleme cu natalitatea. Doar 275.800 de copii s-au născut în 2020, cu 10% mai puţin decât în anul precedent. La polul opus, 307.764 persoane au decedat anul trecut, conform BBC.

Ministrul de Interne cere, astfel, „schimbări fundamentale” în ceea ce priveşte politicile în domeniul natalităţii.

Un declin al populaţiei ar pune economia în chingi: ar creşte presiunea pe cheltuilile publice din cauza cererii crescute pentru servicii de îngrijire şi sistemul pensiilor. O scădere a populaţiei tinere ar duce, totodată la micşorarea procentului forţei de muncă.

Luna trecută, preşedintele sud coreean a anunţat lansarea unei serii de politici pentru a „rezolva” rata scăzută a naşterilor, incluzând aici şi bonusuri în bani pentru familii.

Prin urmare, din 2022, pentru fiecare copil născut, familia ar urma să primească un bonus de două milioane woni (1.850 dolari) pentru a acoperi cheltuielile prenatale. În plus, ar primi 300.000 soni lunar, până copilul împlineşte vârsta de un an.

Totodată, bonusul lunar va creşte din 2025 la 500.000 woni. Cu toate astea, populaţia tânără tinde să fie precaută.

Care este cauza scăderii naşterilor

Femeile se confruntă cu greul, asta este uşor de înţeles. Ca şi în alte ţări, sud-coreencele se chinuie cu viaţa de familie şi cu cariera.

Apoi, creşterea preţurilor la apartamente este o altă problemă majoră, cuplurile tinere fiind descurajate să aibă copii, întrucât implică multe costuri. Momentan, bonusurile pe care guvernul ar urma să le ofere sunt insuficiente, spun unele tinere.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *