gazduire web create web design

Swiatek o răpune pe Kasatkina şi ajunge în finală la Roland Garros unde se întâlneşte cu Coco Gauff

Swiatek o răpune pe Kasatkina şi ajunge în finală la Roland Garros unde se întâlneşte cu Coco Gauff
gazduire web create web design

Iga Swiatek şi-a continuat marşul spre un al doilea titlu la Roland Garros, învingând-o joi, într-o manieră mai mult decât categorică, pe rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1, calificându-se în finală unde o va întâlni pe câştigătoarea celei de a doua semifinale,americana Coco Gauff.

 

 

 
Swiatek îşi extinde astfel seria de victorii la un număr impresionant de 34.

Numărul unu mondial a cedat un break în game-ul 3, dar a profitat apoi din plin de şirul de greşeli neforţate ale Kasatkinei şi a umplut terenul Philippe Chatrier cu lovituri câştigătoare.

Poloneza Swiatek, campioana din 2020, nu a mai pierdut din februarie şi a egalat seria de victorii a Serenei William din 2013, având acum doar două seturi pierdute în ultimele patru turnee.

Ea o va întâlni în confruntarea de sâmbătă fie pe adolescenta americană Coco Gauff, cap de serie numărul 18, care a trecut în a doua semifinală de italianca Martina Trevisan, cu 6-3, 6-1.

Swiatek a jucat din nou, împotriva adversarei sale din Rusia, cu o panglică în culorile steagului ucrainean prinsă la şapcă.

„Un moment destul de special. Da, sunt foarte emoţionată. Sunt atât de recunoscătoare că mă aflu în acest loc şi, ştiţi, că sunt sănătoasă şi că pot să îmi practic jocul. Este uimitor şi îmi place să joc aici”, a spus Swiatek la interviul de pe teren.

„Imediat după primul meu an a fost COVID şi nu am reuşit să văd câţi polonezi vor veni. Este copleşitor. Încerc să tratez fiecare meci în acelaşi mod. Când îmi dau seama că acesta este unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, m-ar putea stresa”.

Swiatek încearcă să devină a patra jucătoare din 2000 încoace – după Justine Henin, Serena Williams şi Maria Sharapova – care câştigă de două ori Cupa Suzanne Lenglen.

Adolescenta americană Coco Gauff a învins-o tot joi, în a doua semifinală, pe italianca Martina Trevisan cu 6-3, 6-1, devenind cea mai tânără finalistă de la Roland Garros din ultimii 21 de ani şi pregătind o confruntare de excepţie cu Iga Swiatek, numărul unu mondial.

„Sunt un pic în stare de şoc. Nu am cuvinte să descriu cum mă simt în acest moment”, a declarat Gauff în interviul de pe teren.

„Sincer, nu am avut emoţii azi, ceea ce este o surpriză. Singurul moment în care am fost puţin agitată a fost dimineaţa. M-am dus la o plimbare şi asta mi-a limpezit mintea„. Gauff nu a pierdut niciun set în turneu şi este cea mai tânără finalistă la un Grand Slam, la cei doar 18 ani.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *