Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Svetlana Tihanovskaia, apel pentru români în contextul protestelor din Belarus împotriva lui Lukaşenko

Svetlana Tihanovskaia, apel pentru români în contextul protestelor din Belarus împotriva lui Lukaşenko
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svetlana Tihanovskaia le-a mulţumit românilor pentru sprijinul faţă de Belarus. Svetlana: Prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc. Iohannis, alături de liderii Poloniei şi Lituaniei au cerut UE sprijin pentru Belarus.

 

România, pe buzele Svetlanei Tihanovskaia. Liderul Opoziţiei belaruse a mulţumit românilor pentru sprijin şi preşedintelui Klaus Iohannis pentru scrisoarea trimisă către Uniunea Europeană, ca semnal de alarmă, pentru ca Belarusul să fie ajutat. „Prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc”, a spus ea.

Tihanovskaia a vorbit în cadrul conferinţei „Belarus choosing its future: between threats and opportunities”, organizată în Bucureşti de Ambasada Lituaniei în România şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor.

Svetlana Tihanovskaya, liderul opoziţiei bieloruse, a declarat:” Aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de prietenii noştri români, al căror preşedinte, pe 21 septembrie, împreună cu colegii din Lituania şi Polonia, au trimis o scrisoare către comunitatea europeană, să se asigure că belaruşii primesc sprijinul de care avem atât de mare nevoie, pentru tranziţia economică, politică şi socială”.

Protestele au început, în Belarus, încă de pe 9 august, în urma realegerii lui Alexandr Lukashenko la putere. Opoziţia crede că alegerile au fost fraudate. În urmă cu două săptămâni, Consiliul Uniunii Europene a decis că preşedintele reales va fi sancţionat. Cu toate acestea, Lukashneko încă refuză să facă un pas înapoi.

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *